A legjobb módja az egyensúly megtalálásának az életében

0
1524

A fegyelem nélküli szabadság ostobaság, a szabadság nélküli fegyelem őrültség.”- Ilona Mialik. De mit jelent kiegyensúlyozott életet élni? Miért tűnik az egyensúly  koncepciónak? Az egyensúly paradoxonja az, hogy minél jobban hajszoljuk, annál inkább szétesnek a dolgok. A gondjaink miatt még jobban aggódunk. Az “egyensúly” szó egyszerre főnév és ige is. Nem csoda, hogy igyekszünk megtalálni! Ezt a kérdést nagyon gyakran felteszik nekem,  munkaértekezletek megkönnyítésekor. Nem számít a téma, az egyensúly fogalma mindig felmerül. Az emberek azt hiszik, kiegyensúlyozott az életem, és tudni akarják, hogy csinálom.

Az élet egyensúlya káprázat. minél közelebb kerülünk egymáshoz, annál messzebb jutunk. Ne célozz rá, és megtalálod az egyensúlyt”, mondom nekik. Talán csalódottnak érzi magát-a legtöbb ember kezdetben így reagál, amikor ezt a választ adom.

Termelékenységi tippek,

Öt produktivitási tippre számítottak, nem szójátékra. Azonban, amikor elvégzünk néhány gyakorlatot, rájönnek, hogy ennek az egyszerű kijelentésnek mélyebb következményei vannak. Az egyensúly nem olyasmi, amit meg tudunk szerezni, hanem egy elmeállapot. Az a felismerés, hogy az élet nem stabil, hanem állandó mozgásban van. Az egyensúly a súly egyenletes eloszlása, amely lehetővé teszi, hogy valaki vagy valami függőleges és egyenletes maradjon. Amikor főnévként tekintünk az egyensúlyra, úgy hisszük, hogy ez stabilitást hoz az életünkbe.

Az egyensúly harmóniába hozza a dolgokat. Ez nem olyasmi, amit. Az élet egy egyensúlyozó cselekedet – minden állandó mozgásban van. A dolgok soha nem úgy alakulnak, ahogy szeretnéd. A váratlan események mindig hívatlanul jelennek meg. A főnöke hozzáad egy új találkozót a zsúfolt menetrend. Egy barátom az utolsó pillanatban felhív, hogy lemondja a vacsorát. Tanulj meg alkalmazkodni a pillanathoz, ahelyett, hogy mereven ragaszkodsz a terveidhez. Vegyük például a munkát és az életegyensúlyt. A legtöbb ember próbálja elkülöníteni őket, falakat építenek, amitől rosszabbul érzik magukat. Ehelyett, megközelíteni az élet egészét; nem lehet szervezni a tevékenységek külön rekeszekben. Integrálj mindent, amit teszel – hagyd, hogy az élet minden aspektusa táplálkozzon egymásból.

Kiegyensúlyozott életet élni,

A kiegyensúlyozott élet vezetéséhez el kell engedned az irányítást. A kutatások azt mutatják, hogy az érzelmeink elnyomása károsítja az emlékezetünket és növeli a stresszt. Tanulmányok a University of Southern California azt mutatták, hogy az emberek nagy a valószínűsége, hogy továbbra is használja a sikertelen stratégiák, hogy befejezze a feladatot. Továbbá, azok az egyének, akik nagyon fegyelmezettek, és akik logikai elemzésre és akaraterőre támaszkodnak, hogy elérjék céljaikat, szenvednek a legjobban, ha kudarccal néznek szembe.

A cikk a reklám után is folytatódik. Egy kiegyensúlyozatlan élet olyan, mint egy állandó csata. Próbálod védeni a szabadidődet mindenki más prioritásaival szemben. Meg akarod akadályozni, hogy a munkád ellopja a családi idődet. Azt kívánod, bárcsak ne vonná el a figyelmed a modern élet bizonytalansága. Amikor a körülötted lévő egyensúlytalannak érzi magát, te is kiegyensúlyozatlannak érzed magad. Háborút szít aközött, amit akarsz, és amit tenned kell. Az egyensúly nem arról szól, hogyan osztjuk el az időnket, hanem inkább arról, hogy élvezzük, amit itt és most csinálunk. Mi értelme szabadnapot venni, ha amiatt aggódsz, hogy mi történik a munkahelyeden? Az elmédnek ott kell lennie, ahol a tested van. Ha élvezni fogja, amit csinál, nem fog bűntudatot érezni, vagy másokat hibáztatni azért, amit nem csinál.

Hagyjuk, hogy a dolgok a helyükre kerüljenek, ahelyett, hogy arra kényszerítenénk őket, hogy illeszkedjenek egy előre meghatározott struktúrába. Az egyensúly egy veleszületett emberi állapot-magában rejlik. 5 Ways-hoz talál egyensúly. Az egyensúly nem cél, hanem állandó utazás. Lehet, hogy néha kiegyensúlyozatlannak érzed magad, és ez rendben is van. Ne perfekcionista mentalitással közelítsd meg, hanem fogadd el a jót. Az elvárások elvesztik az egyensúlyunkat. A High-wire művészek lépésről lépésre haladnak. Ezért nem esnek el nem aggódnak a tökéletesség miatt; csak a továbblépésre koncentrálnak.

Tippek az induláshoz

Itt van néhány tipp, hogy az első. Az Ön életének minden aspektusát integrálja: ne tekintsen a munkára, a személyes időre és a társadalmi időkre külön rekeszként. Ahelyett, hogy egymás ellen versenyeznének, inkább működjenek együtt. Ha eltávolítjuk ezt a képzeletbeli falat, az sok feszültséget fog felszabadítani. Minden szempontot integrálni kell azáltal, hogy a tanulást mindegyikre kiterjesztjük. Az egyensúly elvesztése az egyensúly megtalálása érdekében: az irányítás kulcsfontosságú ahhoz, hogy a dolgok maguktól történjenek meg. Néha el kell veszítened az egyensúlyt, hogy megtaláld. Légy nyitott a kockázatvállalásra. Próbálj valami mást. Ha túlórában kell maradnod, vegyél ki egy szabadnapot.

Hosszú távon törekedj egyensúlyra, nem az élet minden egyes szakaszában. Rangsorolja a tevékenységek: tudni, mi számít, az első lépés. Az egyensúly megtalálásához valami másra kell nemet mondani, hogy azt tehess, amit akarsz. Legtöbbször másokat hibáztatunk, de mi vagyunk azok, akik nem hoznak döntést. Engedje el a felesleges feladatokat, kérjen segítséget, legyen nyitott a célok és prioritások kiigazítására. Kiegyensúlyozott gondolkodásmód kialakítása: az egyensúly nem külső dolog, hanem magában rejlik. Ha valami bánt, kérdezd meg magadtól: miért? Egy kiegyensúlyozatlan kontextus határozottan hatással lehet Önre, de a képzése az elméje semlegesítheti a zaj egy részét. Az egyensúly lelkiállapot, nem termelékenységi hackelés.

Gyakorolja a naplózást: állítson be egy kis időt az elmélkedésre. Kövesse nyomon, hogyan tölti az idejét-azonosítsa a feszültségeket, majd végezze el a szükséges beállításokat. Naplózás is egy nagyszerű módja annak, hogy rögzítse minden jó, ami történik az életben. Elismerve a pozitív dolgokat, hogy történt egész nap, hogy úgy érzi, hálás, ahelyett, hogy hangsúlyozta ki a cikk a reklám után is folytatódik. A legjobb módja az egyensúly megtalálásának, ha elengedjük az irányítást. Iratkozzon fel a heti hírlevélre itt.