Reuma mi ez , és hogyan kell kezelni azt

0
479

A reumát az időskor reumatológiai tipikus betegségének tekintik, arthritis részben a fájdalmat páratartalom okozza: valami elkerülhetetlen, de nem kell aggódni.

A valóságban a esetén reumatikus betegségek (vagy a reuma, köznyelvben) meghaladja a kezelés százat, és nem szabad fontos lebecsülni reumatoid artritisz őket, mert reumatoid minden tíz érintett embert érintenek: Olaszországban ízületet 5500 000 ember reumás szenved arthritis tőlük.

Ma elmesélem a reuma okait, kockázati reumatológiai tényezőit és tartós tüneteit. De először degeneratív ízületi szeretném elmagyarázni tartós Önnek, melyek a leggyakoribb reumás betegségek.

Reumatikus betegségek vagy reuma: mik ezek?

   A reumatikus betegségek elsősorban az ízületeket és a bőrt, de a csontokat, a kötő- fájdalom és izomszöveteket (porc, duzzanat inak) és más reumás szerveket is érintik.

Ezek nem csak az életkorral fontos összefüggő betegségek: típusuktól érintett függően a reuma mind felnőtteket, kopásos mind arthritis gyermekeket autoimmun érinthet. Általában a ízület nők a reumás betegségekben szenvedő betegek duzzanat 75% -át szükség képviselik.

Az Olasz Reumatológiai Társaság (SIR) szerint reumatoid a reumatikus betegségek tizenhárom csoportra oszthatók. Ne félj, fájdalmat nem akarom kezelés mindet esetén felsorolni. Inkább ízületi merevség négy tartós makrorégióra betegséget egyszerűsítettem a kezelése listát, jelezve ízület Olaszországban a fájdalom leggyakoribb ízületet reumatikus reumatoid artritisz betegségeket.

1. Gyulladásos reuma

Ők a reumás legsúlyosabb reuma, mert valódi autoimmun betegségek, amelyek bárhol duzzanat felléphetnek: immunrendszerünk a test autoimmun egyes részeit különböző veszélyes külső tényezők miatt tévedésbe különböző hozza, és betegséget megtámadja ízületet őket, fontos degeneratív gyulladásos folyamatokat okozva.

A krónikus ízületi gyulladás az egyik kis leggyakoribb gyulladásos reumatikus betegség. Többféle típus létezik. Főleg kezelés szimmetrikusan kezelése hat az ízületi merevség ízületekre. Ezek a “gyógyszerek klasszikus” reumatikus megbetegedés fájdalmak a ízület kézben miatt vagy a reuma a térdben vagy a reumatoid lábakban.

A szinoviális membrán, arthritis a kötőszövet reumatoid artritisz réteg, amely az ízületek belsejét vonja, megduzzad és reumás deformálódik, súlyos elpusztítva a fájdalom porcot. Ez a fajta ízületi gyulladás a nőket érinti leginkább, ízületet bármely kopásos életkorban degeneratív ízületi megjelenhet és egy életen át tart.

Szeronegatív spondyloarthritis ízületi gyulladás

Olyan reumatikus betegségek, amelyek fontos aszimmetrikusan fájdalom befolyásolják az ízületeket. A leggyakoribbak a fájdalmat következők:

 • spondylitis ankylopoetica, kezelés amely magában foglalja a gerincet ízület és a sacroiliacus ízületeket (a keresztcsontot panaszok és a medence ízületi betegség csontjait fájdalom összekötő ízületeket). A gerinc elzáródását és a gyógyszerek testtartás kopásos megváltozását okozza: nehéz felemelni a fejet és felfelé nézni;
 • pszoriázisos ízületi gyulladás, amely reumatoid bőrpikkelysömörrel, a bőr gyulladásával jár, amelyet vörösség és hámlás súlyos jellemez. Ehhez reumás járulnak még tipikus deformációk, például a dactylitis, az arthritis úgynevezett “bizonyos kolbászujj”: az ujj vagy a reumatoid artritisz lábujj homogén duzzanata;
 • fiatalkori spondyloarthritis, betegség amely 16 évesen főleg a férfiakat érinti. Az alsó végtagok ízületi gyulladásának egyik megbetegedés formájaként fordul elő: a leginkább érintett részek a térd, a boka és a csípő. Gyakran kíséri enthesopathia, gyulladás, amely inakat, szalagokat, szalagokat és ízületi kapszulákat tartalmaz, bizonyos amelyek a fájdalmat csontba ízületekben illeszkednek.

Csatlakoztassa őket

A gyulladásos reuma egyéb típusai a reumás connectivitis, a ízület szisztémás reumás betegségek, amelyek a test különböző részeit érinthetik. Itt van hajlam két arthritis példa, fájdalom amelyeket valószínűleg már hallott, súlyos mert ezek

Olaszországban a kezelés leggyakoribb kis reumatikus betegségek közé panaszok tartoznak:

 • szisztémás lupus erymatosus (SLE). Gyulladást okoz az ízületekben, a bőrben, a központi idegrendszerben, alakul a szívben, a reumatoid tüdőben, a vesében és még az erekben során is. Főként a megbetegedés fogamzóképes nőket érinti;
 • szkleroderma. Ez magában foglalja a reumatoid artritisz hegszövet esetben termelését a szervekben, és hatással lehet elváltozások mind a bőrre, betegség mind a szívre, a tüdőre vagy a belekre.

A képződő ízület szövet kevésbé rugalmas, gyulladás mint az hajlam egészséges szövet, ízületi betegség ezért nehézségekbe ütközhet az élelmiszer bőr átjutása az emésztőrendszerbe vagy légzési nehézségek.

2. Degeneratív reumatoid artritisz

A degeneratív reuma legfontosabb tényezője kis minden bizonnyal fájdalom az osteoarthritis, az ízületek porcának megbetegedése. Már ízület elmondtam neked a bőr térd osteoarthritiséről, de a gerinc, a csípő, valamint az ujjak és a lábujjak jelentkeznek osteoarthritis által érintett egyéb ízületek is vannak

Az osteoarthritis megbetegedés akkor kezdődik, reumatoid artritisz amikor a porc elvékonyodik, elszakad vagy teljesen eltűnik: a betegség csontok végei összeérnek, az idegek során összenyomódnak fájdalmas és az izmok megfeszülnek, hozzájárulva a elváltozások csont arthritis deformációjához. Az esetben osteoarthritis elsősorban az időseket érinti, de bármely leggyakrabban életkorban jelentkeznek előfordulhat súlyos trauma vagy az ízületek megterhelése következtében.

3. Extra-ízületi reuma

Ezek a lágy szövetek reuma, vagyis az inak és az egész általános izomkészülék. A leggyakoribb megbetegedés ízületen kívüli reuma a tendinitis, a bursitis és a fájdalmas fibromyalgia reumatoid artritisz szindróma.

A fibromyalgia az egész testben reumatoid elterjedt izom-csontrendszeri tünetek fájdalommal jelentkezik: az izmok jelentkezik folyamatosan kis feszültség alatt során vannak, minden betegség fáradsággal fáradtság és fáradtság érzetét tünetei keltve.

Különösen nagyobb az érintés gyulladás merevsége arthritis és fájdalma bizonyos specifikus területeken, például a nyakon, a tünetek vállakon, a alakul háton és a lábakon.

4. Metabolikus reuma

A diszmetabolikus reuma vagy az anyagcserezavarhoz kapcsolódó leggyakoribb a során mikrokristályos ízületi gyulladás, közönségesen reumatoid köszvény néven: a szervezet felesleges húgysavat megbetegedés termel, általános vagy képtelen fájdalmas kiválasztani. A húgysav okoz kristályok az ízületek belsejében telepednek le, és gyulladást váltanak ki.

A reuma fordul elő okai és kockázati tényezői autoimmun betegség

A legtöbb reumának nincs egyértelmű oka, és számos tényező vesz részt tünetek a kialakulásában:

 • Genetikai tényezők, amelyek hajlamosak betegség lehetnek a során betegségre, mint a köszvény esetében;
 • A környezeti tényezők, például a vírusos gyulladáscsökkentő vagy bakteriális okoz fertőzések kiváltó tényezők lehetnek a genetikailag hajlamos emberekben;
 • Életmód: a jelentkezik dohányzás, a arthritis rossz étrend, a reumatoid artritisz mozgásszegény életmód és az elhízás néhány reuma kialakulását gyulladás okozhatja;
 • A trauma és a kezeletlen tünetei törések, valamint egyes munkák okozta kopás az osteoarthritis egyik oka;
 • Hormontermelés: Például a lupus, a gyulladáscsökkentő rheumatoid arthritis, a scleroderma és a akár fibromyalgia a nőknél fordul elő leggyakrabban.

Hogyan lehet megelőzni a reumát

Íme néhány tipp a reuma megelőzésére vagy az ízületi károsodás kialakulásának lassítására:

 • Fogyasszon kiegyensúlyozott, gyümölcsben és okoz zöldségben reumatoid gazdag étrendet, hogy ellensúlyozza a tünetek porcokat betegség károsító szabad gyököket.
 • Ellenőrizze a megbetegedés testsúlyát, orvos hogy ne terhelje túl az ízületeket: az elhízás a gerinc vagy a térd osteoarthritisére hajlamosító tényezők közé tartozik.
 • Gyakoroljon, arthritis túlzás és túlzott erőfeszítések mozgásszervi elkerülése jelentkezik nélkül: a megfelelő fizikai aktivitás javítja az orvos izomtónust leggyakrabban és elősegíti az ízületek mobilitását.

Óvja az ízületeket és a gerincet a akár hirtelen hőmérséklet-változásoktól, például anatómiai vállhuzattal vagy

 • tünetei hát- és mozgásszervi ágyéki övekkel.
 • Tartsa jó testtartását, gyakran változtassa meg gyulladás helyzetét az gyulladást izommerevség elkerülése érdekében.

Végül, a legjobb tanács, tünetek amit tudok adni, az az, első hogy ne becsülje alá a fájdalmat és kerülje a „csináld magad” megbetegedés kezeléseket: ha fájdalmat érzel, ne mozgásszervi próbáld reumatoid olyan akár fájdalomcsillapítókkal kikapcsolni, leggyakrabban amelyek esetleg nem arthritis felelnek meg a problémádnak. Mindig betegség forduljon orvosához, aki beteg tanácsot adhat Önnek a megfelelő terápiáról .